Polsklachten
Fysiotherapie bij Reuma / Bechterew: Direct resultaat!
Investeringstijd: 2:36 minuten
Elke dag gebruiken we ze; de polsen. Gelukkig kunnen ze veel hebben qua belastbaarheid. Helaas wordt de belasting wel eens teveel, je krijgt pijn, stijfheid, of het gevoel in de onderarmen en handen veranderd, we noemen dat een gevoelsstoornis. Opeens kun je de polsen en handen niet meer belasten zoals je dat altijd gedaan hebt. Je laat dingen uit je handen vallen doordat je minder voelt dan voorheen, je voelt de hele dag door tintelingen of hebt te veel pijn als je de hand of pols gebruikt. En weet u nog, dat RSI een trend werd? Zodra we de computer gingen gebruiken, kreeg iedereen massaal RSI. Maar wat doe je daaraan? Bweging heeft het antwoord!
- Een bewezen, nieuwe methode
- Direct voelbaar resultaat
- Totaal aanpak van uw klacht
Klanttevredenheid:
Polsklachten kunnen ontstaan door allerlei zaken; een verkeerde zit/werkhouding, een trauma (een spierscheur of botbreuk na bijvoorbeeld een val), of door een verkeerd beweegpatroon. Dat laatste wordt vaak pas laat opgemerkt, omdat er dan pas sprake is van klachten, terwijl er lange tijd niet-optimaal bewogen werd. Polsklachten ontstaan vaak als gevolg van overbelasting, denk bijvoorbeeld aan carpaal tunnel syndroom of artrose van de hand of pols; erg vervelende en hardnekkige blessures. Soms zit het probleem niet zozeer in de overbelasting, als meer in het herstel: het lichaam heeft niet voldoende gelegenheid om de pols te laten herstellen van zijn werkzaamheden. Het gebrek aan herstelmogelijkheid kan heel goed komen vanuit een blokkade in de schouder/nek.
Verschil chronische klacht en chronische indicatie
Als u lang last heeft van een klacht, wordt dat een chronische klacht genoemd; het betekent immers ‘voortdurend’. Dit is echter anders dan een chronische indicatie. Een chronische indicatie geeft aan dat u recht heeft op therapie voor de genoemde aandoening. Dit kan een aandoening zijn waar u uw hele leven last van zult hebben, of een aandoening die gelukkig tijdelijk overlast oplevert. De Nederlandse Wet bepaalt wanneer u een chronische indicatie krijgt. Dat kunt u vinden op deze lijst van chronische aandoeningen.